Uhapšeni policijaci osumnjičeni za odavanje podataka Belivukovoj grupi

Policajci su osumnjičeni da su odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a

15.11.2022. 14:56
  • Podeli:
mup srbije policija-1666165619226.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Policijski službenici A. P. i N.V. iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su vođama organizovane kriminalne grupe Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

A.P. i N.V, uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu, sumnjiče se za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Prema navodima krivične prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP.-a.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()