Višesatna rafalna paljba u Subotici: Sumnja se na sukob krijumčara

Radi se o mestu na kome inače postoji više neformalnih krijumčarskih kampova i gde je i ranije dolazilo do oružanih obračuna suprotstavljenih krijumčarskih grupa

Autor: Web UNA Srbija
17.06.2023. 15:29
  • Podeli:
policija-rotacija-pixabay.jpg Foto: Pixabay

U sukobu iregularnih migranata nedaleko od Subotice, najmanje dve osobe su ranjene vatrenim oružjem, potvrdio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov.

"Danas je u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12:45h do 13:30h došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada nepotvrđenog broja lica - migranata", napisao je Šoralov na svom fejsbuk profilu.

Prethodno je N1 javio da se višesatna rafalna paljba čula na Makovoj sedmici, zelenom pojasu Subotice, mestu na kome postoji više neformalnih krijumčarskih kampova i gde je i ranije dolazilo do oružanih obračuna suprotstavljenih krijumčarskih grupa.

Prema Šoralovljevim rečima, za sada su u subotičkoj Opštoj bolnici zbrinuta dva lica, jedno sa lakšim i jedno sa težim povredama. U toku je opsežna akcija MUP-a u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja. 

Načelnik Severnobačkog okruga kaže da je očigledna nervoza iregularnih migranata kojima se neće dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i najavio da će se svakodnevno sprovoditi akcije humanog preseljenja - dislokacija u Prihvatne centre na prostoru Republike Srbije.

Nezvanično: Okršaj krijumčarskih bandi

Tokom dana, stanovnici naselja Makova sedmica, Kelebijske šume i  Tresetišta, delili su informacije o pucnjavi čiji zvuci dopiru iz obližnje šume. Po nezvaničnim saznanjima, u pitanju je bio okršaj krijumčarskih bandi.

Rafalna pucnjava čula se u intervalima tokom incidenta u više naselja koja se graniče sa šumskim pojasem, odnosno granicom između Srbije i Mađarske.

Takođe, po nezvaničnim saznanjima, u obračunu krijumčarskih bandi iregularnih migranata nije stradao nijedan policijski službenik ili državljanim Republike Srbije.

Najozbiljni sukob migrantskih grupa dogorio se u julu prošle godine kada je više osoba povređeno, a jedna je izgubila život.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()