Auto-put na Novom Beogradu prohodan: Uspostavljen saobraćaj posle blokade

Manji deo građana, koji je prenoćio na auto-putu na Novom Beogradu, razišao se rano ujutro

20.05.2023. 10:50
  • Podeli:

Auto-put kod beogradske "Arene", koji je bio blokiran sinoć i tokom noći usled protesta "Srbija" protiv nasilja, ponovo je prohodan i saobraćaj je uspostavljen u ranim jutarnjim satima.

Manji deo građana, koji je prenoćio na auto-putu na Novom Beogradu, razišao se rano ujutro.

Oni su se sinoć najpre okupili ispred Skupštine Srbije, a potom su blokirali Brankov i most "Gazela". Blokada auto-puta kroz Novi Beograd nastavljena je ispred "Arene".

Okupljenima se na početku protesta obratila poljoprivrednica iz Pećinaca Jelena Mihajlović koja je ponovila zahteve sa prethodnih protesta, u kojima se traži momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

Podsetimo, prethodni protesti održani su 8. i 12. maja i na njima su izneti isti zahtevi. Ove zahteve su dosad podržali Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()