Blokiran saobraćaj kod Skupštine, počeo protest opozicije i građana

Protestna šetnja krenuće ka Ulici kneza Miloša, pored Vlade Srbije i dalje do mosta "Gazela" gde će saobraćaj biti blokiran

12.05.2023. 18:20
  • Podeli:
protest opozicije UNA TV-645e66890d300.webp Foto: UNA TV

Deo opozicije koji je najavio protest danas sa početkom u 18 časova ispred Skupštine Srbije zajedno sa građanima koji su došli da podrže ovaj skup blokirali su nešto pre 18 časova saobraćaj ispred srpskog parlamenta.

Nešto posle 18 časova blokiran je i saobraćaj na raskrsnici između Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra.

Prema najavama, očekuje se da će protestna šetnja krenuti ka ulici Kneza Miloša te da će proći pored Vlade Srbije i nastaviti sve do mosta "Gazela". Opozicija je najavila blokiranje ovog mosta u 19 časova.

Podsetimo, prethodni protest dela opozicije održan je 8. maja i na njemu je izneto nekoliko zahteva. Zahtevane su ostavke ministra policije i šefa BIA, smenu Saveta REM i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj bi bila razmotrena odgovornost Vlade Srbije i bezbednosna situacija u zemlji, ukidanje rijalitija.

Kao rok, postavljen je petak odnosno današnji dan.

Ove zahteve su dosad podržali Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()