"Budi human" slavi 10 godina postojanja - više od 100.000 miliona evra pomoći: Zahvalnica za UNA TV

SMS na 3030 - pomozite onima kojima je pomoć neophodna

Autor: Lena Sladojević
23.05.2024. 19:55
  • Podeli:

Za 10 godina postojanja humanitarna fondacija "Budi Human" je zahvaljujući mnogobrojnim dobročiniteljima prikupila više od 100.000 miliona evra, a za bolji život i izlečenje dece, ukupno je poslato više od 28 miliona poruka. 

Za podršku radu Fondacije, ekipa UNA TV dobila je zahvalnicu, na ovaj važan jubilej.  

Humanitarna fondacija "Budi Human" počela je da radi 2014. godine. Kroz nju je prošlo više od 2.000 ljudi, od toga najviše dece. Zahvaljujući mnogobrojnim donacijama, većina je izlečena.

"Fondacija 'Budi human' u proteklih 10 godina pokrenula je 1.660 humanitarnih akcija za lečenje dece i odraslih osoba. Ono što je najveći uspeh naš je što smo za devetoro dece uspeli da prikupimo čak preko dva miliona evra i platili lečenje. To je u početku, kao i svakome izgledalo nemoguće, ali uspeli smo u tome", rekla je upraviteljka Fondacije "Budi human" Ljiljana Kuzmanović. 

Foto: UNA

Osnivač Aleksandar Šapić je na ideju da osnuje fondaciju "Budi human" došao kada je postao otac dečaka Maksima. U to vreme su svesrdno na razne načine prikupljana sredstva za devojčicu Tijanu Ognjanović, a kako je kasnije bilo upitno gde su završila sredstva, jer je devojčica preminula, Šapić je osmislio fondaciju za pomoć bolesnima kroz koju se sve vidi transparentno. 

"Hoću još jednom i time završavam, da se zahvalim svim ljudima dobre volje, svima, budite zahvalni Bogu kada možete vi nekome da pomognete i kada nije neophodno da se vama pomaže i svako jutro kada se probudite zahvalite se Bogu što ste vi u prilici da nekome pomognete, tada imate jedan potpuno drugi pogled na svet i meni je ova fondacija pomogla da drugačije gledam na to sve", istakao je osnivač Fondacije "Budi human" Aleksandar Šapić.

U publici je bilo mnogo onih kojima je Fondacija "Budi human" pomogla, roditelji dece, pa čak i oni kojima fondacija spasila život kada su bili mali. Međutim, i dalje je mnogo njih kojima je neophodna naša pomoć.

"Ja se zovem Mihajlo i imam osam godina, trenutno se nalazim u Turskoj sa svojim roditeljima u Instanbulu u bolnici Memorijal kod profesora Meliha. Ja bih želeo da zahvalim fondaciji što je uplatila deo mog lečenja. Hvala puno", rekao je dečak Mihajlo Oreščanin.

UNA televizija se i ovom prilikom zahvaljuje na priznatom trudu i radu u medijskom doprinosu. Fondaciji "Budi human" želimo da i dalje da spasava mališane. A sve je to zahvaljujući vama dragi ljudi, zato SMS na 3030.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()