Čarolija Nove godine: UNA je proveravala šta deca danas žele od Deda Mraza, a šta od roditelja

Neretko se desi da mališani koji nemaju braću i sestre traže od čuvenog bradonje da im ispuni baš tu želju

Autor: Kristina Koturanović
16.12.2023. 21:00
  • Podeli:

Crveno odelo, irvasi, leteće sanke i magija najuzbudljivije noći - verovanje u Deda Mraza neizostavan je deo odrastanja većine dece. Uz gromoglasno "ho, ho, ho" obilazi decu, dajući im paketiće iz svog velikog crvenog džaka, ali prvenstveno osmeh i razlog da veruju u čaroliju. Šta su ove godine poželela deca od Deda Mraza, a šta od roditelja? I šta kaže Deda Mraz?

Na adresu najpoznatijeg stanovnika Severnog pola u crvenom odelu sa kapicom do sada je pristiglo mnogo dečjih pisama. U njima su deca spakovala priče, pesme, crteže, želje i poruke Deda Mrazu.

"Traže slatkiše, igračke. Neretko se desi da deca koja nemaju braću i sestre traže od njega da im tu želju ispuni", kaže Deda Mraz sa kojim smo razgovarali.

Nedeljama unazad deca širom sveta pišu pisma Deda Mrazu u kojima pišu da su ove godine bila dobra i šta bi volela da dobiju kao nagradu. Ni naši mališani nisu izuzetak, pa su se na listi želja našli: auto, češalj i Elzina haljina, devojčica, klavir, lizalica, klizaljke, flašica, mikrofon...

Vrlo brzo su se mališani dosetili šta im nedostaje u "kućnom arsenalu" i kada su u pitanju pokloni koje će dobiti od roditelja. Ali ne samo u kućnom arsenalu, pa su se želje i dalje nizale jedna za drugom: poljubac, neka lepu haljinu za doček Nove godine, devojčica, Barbiku, Spajdermena...

I dok mnoge mame i tate još razmišljaju šta da spakuju u paketiće i koji pokloni će naći počasno mesto ispod jelke, neki roditelji su već odlučili kako će obradovati svoje najmlađe, pa su se na spisku našli superheroji i lutkice, set za kuvanje, novogodišnje pidžame sa puno ljubavi i deda mraščićima, poljupci...

I možda nisu bili u onoj Laponiji na severu Finske, ali jesu u "beogradskoj Laponiji", gde su ukrašavali jelku, učestvovali u radionicama, ali i sve svoje želje lično saopštili Deda Mrazu.

Istraživanja kažu da deca prestaju da veruju u postojanje Deda Mraza u osmoj godini - ipak, i dalje mu neumorno pišu, znajući za malu "prevaru" roditelja, koji ispod jelki ostave poklone.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()