"Dani porodice": Zvezdara jedna od retkih opština sa pozitivnim prirodnim priraštajem

Ministarka je istakla da su u toku izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

28.09.2024. 12:41
  • Podeli:
dani porodice - zvezdara, 28 sept 2024 - foto UNA 5-66f7d78ba5763.webp Foto: UNA

Manifestaciju "Dani porodice" u beogradskoj opštini Zvezdara otvorila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i navela da je ovo jedna od retkih opština u Srbiji koja beleži pozitivan bilans novorođene dece, i istakla da su u toku izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

"Svakoga dana smo u parlamentu gde pozivamo narodne poslanike da podrže zakon koji je naše Ministarstvo predložilo, a koji se odnosi na povećanje roditeljskog dodatka", kaže Đurđević Stamenkovski.

Opština Zvezdara, istakla je, prednjači po broju drugorođene dece.

"Za drugo dete roditeljski dodatak će biti 600.000 plus 135.000 dinara jednokratne novčane pomoći. Važno nam je da podstaknemo rađanje drugog deteta i to je upravo ono na čemu je ovde u opštini rađeno i zbog toga ovde imamo pozitivni bilans, kada je u pitanju broj drugorođene dece", dodala je Stamenkovski Đurđević.

Negativni prirodni priraštaj je problem sa kojim se suočava cela Evropa, kaže ministarka, i dodaje da je manifestacija "Dani porodice" jedan od načina za uspostavljanje sistema porodičnih vrednosti.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Zvezdara Mihailo Dosković rekao je da ova opština usmerena na porodicu i porodične vrednosti. 

"Posebno smo ponosni što raznim aktivnostima pomažemo porodice koje imaju malu decu, koji imaju mlade i to je najbolji način da ih čuvamo, jer porodica je stub društva", kazao je Dosković.

Đurđević Stamenkovski je, zajedno sa predsednikom opštine Zvezdara  i prisutnom decom, posadila tri stabla koja simbolizuju vrednosti na kojima počiva porodica. 

U okviru manifestacije "Dani porodice" na Zvezdari upriličen je kulturno-umetnički progam i organizovane su brojne sportsko-rekreativne aktivnosti za decu i roditelje, a ovakav vid manifestacije postaće praksa u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()