Godinama smetala građanima: Počelo uklanjanje velike divlje deponije u Novoj Crvenki u opštini Kula

I ugrožavala poljoprivredno zemljište

24.05.2024. 19:14
  • Podeli:
deponija_pixabay-1665918897404.webp Foto: Pixabay

U Novoj Crvenki u opštini Kula, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine uklanja se velika divlja deponija koja je godinama smetala građanima i ugrožavala poljoprivredno zemljište.

Državna sekretarka Sandra Dokić, obišla je danas radove na uklanjanju divlje deponije u opštini Kula i tom prilikom izjavila da je Ministarstvo od 2021. godine izdvojilo ukupno 348 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

"Zaključno sa ovom godinom biće očišćeno ukupno 1.119 divljih deponija, a među jedinicama lokalne samouprave koje su korisnici ovih sredstava je i opština Kula, koja je dobar primer angažovanja na trajnom rešavanju ovog problema“, navela je Dokić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Opština Kula je ove godine dobila 2,8 miliona dinara da ukloni divlju deponiju, a prošle godine je takođe preko konkursa dobila sredstva za uklanjanje i rekultivaciju deponije kao i za pošumljavanje.

Kula je jedna od pet opština koja će gravitirati ka RC Rančevo u Somboru, za čiju izgradnju su već obezbeđena značajna sredstva i planirano je da ima izgrađenu transfer stanicu za pretovar otpada. 

Početkom rada sanitarne deponije u Somboru, biće zatvorene četiri nesanitarne deponije na koje se na nepravilan način decenijama odlaže otpad.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()