Lažne dojave o bombama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Kragujevcu

Osim škola u ta tri grada, lažne dojave o bombama stigle su i školama u Pranjanima i Takovu

23.05.2023. 09:44
  • Podeli:
Škola_hodnik_Foto UNA-1669221834599.webp Foto: UNA

U Mašinsko-saobraćajnoj i Medicinskoj školi u Čačku, jutros su stigle dojave o postavljenim bombama.

Nakon što su pripadnici MUP-a obavili kontradiverzioni pregled, utvrđeno je da su dojave bile lažne, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Čačku. Nakon dojave svi iz škola bili su evakuisani.

U osnovne škole "Desanka Maksimović", "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, kao i u škole "Ivo Andrić" u Pranjanima i "Takovski ustanak" u Takovu imejlom je stigla informacija da je postavljena bomba, javio je portal GMinfo

Policija je u milanovačkim školama, nakon izvršenih kontradiverzionih pregleda, utvrdila je da je reč o lažnim dojavama.

"Stigao je mejl da je u školi postavljena bomba. Odmah smo evakuisali svu deci i pozvali policiju. Nakon detaljne pretrage utvrđeno je da je u pitanju lažna dojava", izjavio je direktor OŠ "Ivo Andrić" u Pranjanima Zoran Pantović.

I dojave o postavljenim bombama, koje su stigle na Ekonomski fakutet u Kragujevcu i u Drugu kragujevačku gimnaziju bile su lažne, dok se još uvek proveravaju dojave u nekim osnovnim školama, rečeno je Tanjugu u PU Kragujevac.

Dojave o bombama stigle su u osam osnovnih škola: OŠ "Miloje Simović", OŠ "Đura Jakšić", OŠ "Jovan Popović", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Momo Stanojlović", OŠ "Mirko Jovanović", OŠ "21.oktobar" i OŠ "Dragiša Mihajlović". Provere tih objekata su u toku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()