MUP: Sektor za vandredne situacije osnažen sa 108 novih vatrogasaca-spasilaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova rekonstruisalo je i 30 objekata vatrogasno-spasilačkih jedinica, završavaju se objekti u Aleksincu i Kuli, započeta je izgradnja objekata u više gradova u Srbiji, kao i sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu

12.12.2023. 15:39
  • Podeli:
mup vatrogasci-6578701213e66.webp Foto: OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

V.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić uručio je danas 108 rešenja za prijem u radni odnos polaznicima 13. klase Obuke za prijem pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica kojima je Sektor za vanredne situacije MUP osnažen sa 108 novih vatrogasaca-spasilaca.

Po uručenju rešenja, Čaušić je novim vatrogascima poručio da ulaze u službu koja se snažno i brzo razvija i da su izabrali posao koji nije lak, a koji je jedan od najtežih i najzahtevnijih, saopšteno je iz MUP-a.

"Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka, ali neka oprez bude pratilac na svim vašim intervencijama. Čuvajte sebe i čuvajte vaše kolege. Mi ćemo se truditi da vam obezbedimo što bolje uslove, jer su vatrogasci-spasioci po svojoj organizaciji, znanju i obučenosti među najboljima u Evropi i zaslužujete i najbolju opremu i najbolje uslove", rekao je Čaušić.

Ukazao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što ima priliku da im u ime ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića uruči rešenja o prijemu u radni odnos i poželi dobrodošlicu.

Govoreći o jačanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, Čaušić je istakao da je samo ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova rekonstruisalo 30 objekata vatrogasno-spasilačkih jedinica, da se završavaju objekti u Aleksincu i Kuli, da je započeta izgradnja objekata u više gradova u Srbiji, kao i sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu.

"Prvi kontingent od ugovorenih i kupljenih 77 vatrogasnih vozila nam stiže ovih dana, a u narednih par meseci će stići i ostala vozila", rekao je Čaušić.

Aleksandar Milošević, u ime svih polaznika koji su dobili rešenja za prijem u radni odnos, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na ukazanoj prilici i istakao da će sa ponosom obavljati poveren posao.

"Kada smo se prijavili na konkurs znali smo da kao najbolji kandidati koji su izabrani u strogom procesu selekcije moramo biti još bolji, dati svoj maksimum, grabiti znanje i veštine kako bismo ostvarili san kojem smo težili", rekao je Milošević.

Dodao je da danas stoje obučeni, naučeni i spremni da budu dostojni statusa ravnopravnih članova i da to svojom požrtvovanošću i hrabrošću, međusobnim poverenjem časno zasluže.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()