Održan 11. protest 'Srbija protiv nasilja'

Sa protesta je poručeno da se od ranije postavljenih zaheva neće odustati, kao i da će oni od jeseni protesti ući 'u drugačiji mod'

15.07.2023. 22:11
  • Podeli:
11. protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Jadranka Ilić-64b2fe5592571.webp Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicionih stranaka, završen je oko 22 časa na mostu Gazela, na kome je saobraćaj nešto više od sat vremena u oba smera bio blokiran.

Ovo je bio 11. po redu protest "Srbija protiv nasilja" održan u Beogradu. Protest je počeo okupljanjem građana ispred Doma Narodne skupštine, odakle se protestna kolona ulicom Kneza Miloša zaputila ka Palati pravde.

Građanima se ispred Palate pravde u Savskoj ulici obratio sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji Zoran Ivošević. On je poručio da sudijom ne može da upravlja niko, da ne treba da sudi po nalogu dnevne politike, već da bude nezavistan, pravedan, nepodmitljiv.

Protestna šetnja je potom nastavljena ka Mostarskoj petlji i mostu Gazela, na kome je organizovana blokada auto-puta, koja je trajala do nešto pre 22 sata.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, iz Zeleno levog fronta Radomir Lazović, Dobrica Veselinović, Biljana Đorđević, Đorđe Pavićević, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potprednica SSP Marinika Tepić, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, ruski aktivista Petar Nikitin.

Sa protesta je poručeno da se od zaheva neće odustati, kao i da će oni od jeseni protesti ući "u drugačiji mod".

Zahtevi protesta "Srbija protiv naselja", od njihovog početka pre dva i po meseca, su oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smena članova Saveta REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smena rukovodstva RTS-a, smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Osim u Beogradu, protest su održani i u dvadesetak gradova širom Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()