Ovo je Ilija - voćar koji piše stihove: On zna recept kako biti uspešan poljoprivrednik uz poeziju

Ne viđa se tako često da se voćar bavi i pisanjem poezije

Autor: Web UNA Srbija
27.05.2024. 11:32
  • Podeli:

Predstavljajući svoju prvu zbirku pesama "Zašto ti nikada nisam napisao pesmu", gost emisije "Popodne" mladi voćar Ilija Stanković je rekao kako mu se čini da poljoprivreda i poezija jedno bez drugog ne mogu. 

"Poljoprivreda i sam boravak u prirodi oslobađa vas stresa i svih onih briga i problema i bistri vam pogled dalje od onoga što mogu oči da vide. Na vama je da to zapišete i pretvorite u poeziju" - tvrdi Stanković, kom je ljubav prema selu bila jedna od inspiracija da napiše knjigu. 

Ne viđa se tako često da se voćar bavi i pisanjem poezije, da je te dve ljubavi spojio u jednu celinu. 

"Mislim da su se susreli u miru koji priroda nudi sama po sebi. Vreme koje se provodi u prirodi izaziva taj neki unutrašnji mir koji svi tražimo, zbog svakodnevice i poslova kojima se bavimo. Taj mir je neophodan kako bismo imali uveče to naše spasenje", objašnjava on. 

Iako voćarstvo često zna da bude veoma naporan posao, Iliji to ne smeta, već naprotiv - on u tome uživa. 

Foto: UNA

"Voćarstvo jeste naporno, ali pročišćava nas psihički. Taj odmor i mir, nadoknađuje sav fizički napor, koji se dešava prilikom bavljenja voćarstvom. Godinama dolazimo do toga naučimo do toga gde je taj naš mir idemo ka njemu. U tom miru nalazimo svoje misli, smisao, ideju čime želimo da se bavimo u ovom životu. I to je jedna od stvari koje mi najviše prijaju u voćarstvu i iz tog mira proizilazi poezija koju sam pisao", kaže Ilija. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()