Pojačano prisustvo policije na beogradskom aerodromu zbog 'divljih' taksista

Nedopustivo je da nelegalni taksisti, koji nemaju licencu, varaju putnike i za vožnju od aerodroma im naplaćuju znatno više sume od realne cene, poručio ministar Goran Vesić

26.04.2023. 16:58
  • Podeli:
aerodrom beograd nikola tesla profimedia-1664289964749.webp Foto: Profimedia

Na aerodromu "Nikola Tesla" od će petka biti pojačano prisustvo policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbeđenja, u cilju rešavanja problema "divljih" taksista, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Na aerodromu je održan sastanak predstavnika kompanije "Vansi", kao koncesionara, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, beogradskih sekretarijata kao i taksi udruženja, kako bi se pronašlo rešenje za nelegalne taksiste na beogradskom aerodromu.

"Prihvaćen je predlog Vlade Srbije da se od petka počne sa pojačanim prisustvom policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja", rekao je Vesić i poručio da je nedopustivo da nelegalni taksisti, koji nemaju licencu, varaju putnike i za vožnju od aerodroma im naplaćuju znatno više sume od realne cene, čime remete i rad taksi službi koje legalno obavljaju svoj posao.

"Uradićemo sve da zaštitimo građane, i rešimo ovaj problem. Ovaj problem možemo da rešimo samo svi zajedno, mi iz vlade, grad Beograd i koncesionar, svako iz svoje nadležnosti", rekao Vesić. On je naveo i da će biti formiran Operativni tim, na čijem će čelu biti pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Ivan Divac.

"Operativni tim će se sastajati svakih sedam dana, i pratiće situaciju, da li svaka služba radi svoj posao, i izveštavati o tome direktora Aerodroma Fransou Berizoa, ministra policije Bratislava Gašića i mene, kako bismo usaglasili naredne korake", rekao je ministar Vesić.

Preneo i da su na sastanku predstavnici beogradskih taksi udruženja konstatovali da je situacija bolja, u odnosu na prošlu sedmicu, kada je održan prvi sastanak radi iznalaženja problema za "divlje taksiste".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()