Prekinuta blokada puta u Pančevu

Okupljeni poljoprivrednici su za N1 rekli da je situacija bila napeta, jer je policija 'došla da ih rastera pošto se u 18 sati u Pančevu očekuje miting Srpske napredne stranke'

19.05.2023. 15:30
  • Podeli:
Pančevo_protest poljoprivrednika_uklanjanje blokada_Foto UNA (1)-6467813131def.webp Foto: UNA

Blokada puta u Pančevu, koja je počela jutros u 4 sata, prekinuta je oko 14.30 časova. Policija je razgovarala sa poljoprivrednicima, koji su navodno odlučili da sklone svoje traktore sa puta, pa je saobraćaj odblokiran kolona kamiona i automobila počela je da prolazi novim putem u Pančevu.

Kako je javio je N1, okupljeni poljoprivrednici su rekli da je situacija bila napeta, jer je policija došla da ih rastera pošto se u 18 sati u Pančevu očekuje miting Srpske napredne stranke.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji se pojavio na blokadi, i policija su oko 14 sati od poljoprivrednika zatražili da se pomere i da omoguće onima koji dolaze na miting da prođu.

Poljoprivrednici su najpre odlučili da ostanu na blokadama, a da se na sat vremena propuštaju vozila. Kada su se pojavili pripadnici policije u nekoliko vozila, nakon razgovora sa njima, traktori koji su preprečili put počeli su da se odvoze sa blokada.

Ranije danas, kabinet predsednika Srbije je saopštio da se otkazuje poseta Aleksandra Vučića Južnobanatskom okrugu, zbog, kako je navedeno, "složene bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji". Vučić je danas trebalo da obiđe Belu Crkvu, Vršac, Alibunar, Debeljaču i Barandu, a posetu da završi u Pančevu, gde je planirano obraćanje građanima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()