Prva klasa za ponos: Dodeljeni sertifikati polaznicima Akademije mladih lidera sa invaliditetom

Sertifikati su dodeljeni povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica

Autor: Emilija Pešić
01.03.2024. 17:19
  • Podeli:

Prvoj generaciji polaznika Akademije mladih lidera sa invaliditetom dodeljeni su sertifikati posle uspešno završenih aktivnosti. Događaj je organizovan na Međunarodni dan invalidskih kolica, kada se širom sveta skreće pažnja na značaj koji ona imaju za osobe sa invaliditetom.

Kroz program akademije prošlo je 20 mladih i perspektivnih ljudi koji su  dobili priznanje za ono što su naučili i uradili tokom prethodnih godina, a sertifikate su dodelili ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

"To jeste simbolika ovoga dana. Zato  mi je i zadovoljstvo što u radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja možemo da dajemo ozbiljan doprinos stvaranju Srbije bez barijera", istakao je  Selaković, naglasivši da se uz inicijativu NOOIS-a i uz podršku ministarstva otklonjeno mnogo barijera upravo na današnji dan

Ministar je poručio diplomcima prve klase Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom da želi da im prethodne četiri godine ostanu u sećanju po lepim stvarima i novim poznanstvima.

Dakle, posle četiri godine kontinuiranog rada sa prvom generacijom polaznika Akademije mladih lidera sa invaliditetom došao je trenutak za sumiranje postignutih rezultata.

"Jako je puno tema koje smo na fantastičan način obradili. Ja sam aktivno učestvovala od druge letnje škole i zaista mislim da vaše sadašnje angažovaje u savezima - neki su uspeli i više od toga da urade, neko se na ličnom polju ostvario - to je ono što je vama dato, a šta ćete vi od toga da uradite zavisi od vas ali i od nas, pružićemo vam zaista veliku šansu", rekla je Tatjana Stojišić, predsednica NOOIS-a.

Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije, priključila se obeležavanju Međunarodnog dana invalidskih kolica u Srbiji 1. marta 2020. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()