Smenjena direktorka škole u kojoj je snimljen spot sa Kristijanom Golubovićem

Prosvetna inspekcija je utvrdila da je u beogradskoj OŠ 'Đura Jakšić, došlo do propusta kada je direktorka na nepropisan način, za potrebe snimanje spota, ustupila prostorije grupi "Crni Cerak" i Goluboviću

05.05.2023. 17:34
  • Podeli:
Kristijan Golubović_Foto M.M. ATAImages-64552a3775fb1.webp Foto: M.M. / ATA Images

Inspekcija Ministarstva prosvete je utvrdila propust u radu direktorke OŠ "Đura Jakšić", na Kanarevom Brdu, Tamare Jelić, na osnovu čega je ministar prosvete Branko Ružić naložio da se, u skladu sa izveštajem inspekcije, direktorka razreši dužnosti.

U dopisu koji je prosvetna inspekcija uputila školi se navodi da je došlo do propusta kada je direktorka na nepropisan način, za potrebe snimanje spota, ustupila prostorije škole grupi "Crni Cerak" i Kristijanu Goluboviću. Razrešena direktorka ima rok od pet dana da se izjasni o ovom izveštaju, preneli su mediji.

Povod za njeno razrešenje bio je video snimak koji se 20. aprila pojavio na društvenim mrežama, na kome se vide osuđivani kriminalac Golubović i grupa Crni Cerak u učionici pomenute škole.

To je izazvalo nezadovoljstvo roditelja učenika, koji su potom dve nedelje protestovali ispred škole. Direktorka je, povodom burne reakcije roditelja, izjavila da nije znala da će se u školi pojaviti Golubović, kao i da je prostorije škole iznajmila grupi Crni Cerak na molbu glumice Srne Lango.

Roditelji su juče organizovali veliki skup, kako bi još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo zbog navedenog događaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()