Sve je spremno za polaganje male mature: Proslava praznika ne utiče na bezbednost i tajnost testova

Đukić Dejanović je rekla da u srednjim školama ima 72.522 mesta

17.06.2024. 14:45
  • Podeli:
mala matura, 15 jun 2016 - foto M. M. ATAImages (2)-66701d60d6ce0.webp Foto: M. M./ATAImages

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sve spremno za polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda u Srbiji, istakavši da će se sutra polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna će se polagati izabrani predmet. 

Ona je u izjavi za Tanjug rekla da je polaganje male mature sa razlogom odloženo za jedan dan zbog praznika Kurban-bajrama, ali da to ne utiče na bezbednost i tajnost testova. 

"Preduzeli smo sve da bezbednost pre svega dece a i samih testova i tajnost budu na nivou. Zadaci će biti kao i ovih godina po težini - osnovni, srednji i napredni nivo će se u onoj srazmeri u pitanjima rasporediti kao što je to bilo i do sada, tako da ćemo imati priliku da 66.970 učenika osmog razreda pristupi ispitu", navela je ministarka.

Đukić Dejanović je rekla da u srednjim školama ima 72.522 mesta, što omogućava da svi učenici nađu svoje mesto u srednjoj školi, i dodala da će 2. juna biti istaknut raspored dece po srednjim školama dece.

Ministarka je u izjavi za Tanjug svim osmacima poželela mnogo uspeha na polaganju zavšrnog ispita, i da hrabro, sa mnogo znanja i opštenosti priđu polaganju ispita.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()