Sve o penzionerskim karticama: Kako ih koristiti i kako dobiti pomoć za prijavu

Put do prijave je jednostavan, putem linka kod

15.03.2023. 09:40
  • Podeli:
penzioneri umirovljenici pixabay-1664107882230.webp Foto: Pixabay

Danas počinje prijavljivanje za penzionerske kartica a prijava je jednostavna putem na Fondu PIO. Dovoljno je upisati svoj jedinstveni matični broj, ime i prezime, adresu  i broj telefona na ovom linku i u roku do mesec dana stići će kartica na kućnu adresu penzionera.

Prijava onlajn ali i u filijalama PIO Fonda

Prijaviti se može i direktno u filijalama PIO Fonda u Srbiji, a pravo na penzionersku karticu stiče 1,7 miiona penzionera.

Kartice će biti aktivne od oktobra, naglasio je danas ministar finansija Siniša Mali koji ujedno i poziva sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji, preneo je RTS.

“U svim filijalama PIO Fonda za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev biće ljudi koji će im pomagati“, dodao je Mali, pojasnivši da sam postupak prijave traje minut do dva.

“Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe“, objasnio je Mali.

Kartice, prema ministarovim rečima, biće izdate u roku od mesec dana od prijave.

Govoreći o prednostima kartice, Mali kaže da će penzioneri sa njom dobiti mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama i salonima.

“Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama“, dodao je Mali.

Kartice će biti aktivne od 1. oktobra.

Poziv kompanijama i firmama da se pridruže

“Imaćemo paralelno dve stvari, od danas pa nadalje svaki penzioner može da se prijavi za ovu karticu, ali od danas nam kreće i kampanja koja poziva sve društveno-odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog velikog lanca koji će nuditi te popuste“, naveo je Mali.

Dodao je da je na adrese svih penzinera u Srbiji stigao Vodič za penzionere.

“Sa svim korisnim informacijama oko banja, usluga, kontakt telefona i svega što naši najstariji sugrađani mogu da koriste. To treće doba naša želja je da provedu što lakše, što lepše, sa što više aktivnosti i na takav način da im država pomogne u tome“, poručio je Mali i dodao da je u Srbiji od novembra do januara bilo najveće procentualno povećanje penzija ikada - 20,8 odsto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()