Sve o Penzionerskoj kartici: Moći će je koristiti još nekoliko kategorija građana

Kartica neće biti samo za penzionere

05.03.2023. 18:04
  • Podeli:
grandparents-2807673_1920 penzioneri Beograd, Pixabay-1668193985956.webp Foto: Pixabay

Republički fond za penziono osiguranje objavio je u Službenom glasniku detalje vezano za izdavanje najavljene penzionerske kartice.

Penzionerska kartica će se izdavati bez naknade, a moći će da je koriste korisnici penzije, novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, te invalidna deca.

Put do kartice će biti jednostavan - zahtev će se podnositi elektronski ali i preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, elektronski ili u Fondu.

Na svakoj kartici će biti navedeno ime i prezime korisnika, a uz ličnu kartu će se moći ostvariti pogodnosti. 

Kartica će funkcionisati tako da će svaki korisnik prilikom plaćanja roba i usluga dobiti bodove na svoju Penzionersku karticu. Na svakih utrošenih 500 dinara korisniku Penzionerske kartice će Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. 

Bodove će koristiti da bi dobili popust, poklon ili neku drugu pogodnost u prodavnicama, firmama i sa drugim privrednicima sa kojima će Fond sklopiti ugovor da daju popuste korisnicima Penzionerske kartice.

Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti.

Mesta na kojima će biti moguće da se ostvari popust biće objavljena na stranici Fonda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()