U potragu za Dankom uključili se i strani mediji: U Bor stigao CNN, o nestanku pisali Bild i švajcarske novine

Brojni mediji u regionu i Evropi pišu o nestanku male Danke

03.04.2024. 11:34
  • Podeli:
danka ilic foto ivana ilic fb1-660408f74f9fa.webp Foto: Facebook/Ivana Ilic

Devetog dana potrage za malom Dankom Ilić na mesto njenog nestanka u Banjsko polje došli su i reporteri CNN.

Nakon što je snimak devojčice iz Beča, koja podseća na Danku dospeo u javnost, u slučaj se uključila i austrijska policija, kao i Interpol, koji je oglasio potragu na međunarodnom nivou.

O nestanku male Danke, osim više austrijskih medija koji prate slučaj zbog snimka iz Beča na kome se vidi devojčica koja liči na Danku u pratnji dve Rumunke, ceo slučaj prati i jedan od najpoznatijih pisanih medija u Švajcarskoj Blik, koji prati i veliki broj naših ljudi koji tamo žive i rade.

Blick u detalje opisuje nestanak male Danke, sve okolnosti koje su se desile tog dana i na koji način je srpska policija uključena u potragu, detaljno opisujući kako je izgledalo pretraživanje terena i potraga za Dankom. U tekstu se takođe pominje i snimak nastao u Beču, a na kraju teksta je izjava Dankine majke.

Screenshot Interpol

I uticajni nemački dnevnik Bild piše o nestanku Danke, sa detaljima nestanka i potrage za dvogodišnjom devojčicom iz Bora.

I italijanski RAI preneo je informaciju o Dankinom nestanku, te da je Interpol raspisao žutu poternicu za nestalom devojčicom.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak 26. marta u okolini Bora. Visoka je 85 centimetara, ima smeđu kosu i oči.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()