U više škola širom Srbije dojave o bombama

Deca su evakuisana iz tih škola

29.05.2023. 08:31
  • Podeli:
policija-rotacija_svjetlo-646a29ea00ca9.webp Foto: Pixabay

Više škola širom Srbije dobile su dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Deca su evakuisana iz tih škola, dok pripadnici MUP-a vrše konradiverzione preglede kako bi utvrdili da li su dojave lažne. 

Dojave o bombama od jutros je dobile i dve kragujevačke osnovne škole.

Policija je evakuisala i te objekte, u kojima je u toku kontradiverzioni pregled, javlja Ucentar.rs.

Među tim školama je i OŠ "Branko Ćopić" na Vidikovcu. Prema prvim informacijama, to nije jedina škola, pretnje su stigle u više njih u ovoj beogradskoj opštini.

Dojava o bombi je takođe stigla i jednoj školi u Novom Sadu, ali e inspekcijom utvrđeno da je dojava bila lažna, javlja Nova S televizija.

Dojave o bombama stigle su i na adrese više beogradskih osnovnih škola i to OŠ "Miloš Crnjanski" na Banovom Brdu, OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu, OŠ "Filip Kljajić Fića" na Banovom Brdu, OŠ "Banović Strahinja" na Voždovcu, OŠ "Aleksa Šantić" u Kaluđerici, OŠ "Miloš Crnjanski" na Košutnjaku.

U nekoliko novosadskih osnovnih škola stigle su i ovog jutra dojave o postavljenim bombama. Prema rečima građana Novog Sada koji su ovog jutra poslali decu u školu, dojava je bilo u osnovnim školama "Prva vojvođanska brigada", "Jožef Atila", "Vasa Stajić", "Đorđe Natošević, "Dušan Radović", "Svetozar Toza Marković".

U nekim od navedenih školi, provera je već završena pa se nastava vratila u svoje redovne tokove.

U sedam osnovnih škola u Subotici, "Sečenji Ištvan", "Matko Vuković", "Jovan Mikić", "Majšanski put", "Kizur ištvan", "Sonja Marinković" i "Đuro Salaj" javljeno je da su podmetnute bombe.

Nakon kraćeg prekida i provere od strane MUP-a nastava je nastavljena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()