Učenici iz Trstenika koji su maltretirali nastavnicu i dalje redovno dolaze na nastavu

Jedan od trojice učenika koji su izmakli nastavnici se ispisao iz škole dobrovoljno, a druga dvojica i dalje pohađaju nastavu

25.11.2022. 18:03
  • Podeli:
Trstenik_skola_zlostavljanje_foto_Twitter-1668672073696.webp Foto: Twitter

I pored odluke nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koje je pre dva dana jednoglasno donelo predlog da se iz škole izbace trojica đaka koji su profesorki te škole izmakli stolicu, ponižavali je i sve objavili na društvenim mrežama, direktor te ustanove još nije doneo konačnu odluku o kazni.

Ukoliko bi se i desilo da budu izbačeni iz škole, imali bi pravo da tu istu školu upišu naredne godine, prenosi Kurir.

U školi je u toku inspekcijski nadzor Ministarstva prosvete koji proverava da li je ispoštovana procedura i sleđen protokol.

Kako su mediji ranije pisali, jedan od učenika koji je sudelovao u ovom incidentu se ispisao iz škole te tako na njega, ukoliko bude donesena, odluka o izbacivanju iz škole se neće primenjivati već će mu samo na ispisnici pisati da je protiv njega u toj školi pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

U slučaju da budu izbačeni neće imati teže posledice

Osim svega navedenog, poslednju reč daće i direktor koji ima pravo da ne uvaži mišljenje i predlog nastavničkog veća kojim se tražilo izbacivanje ovih učenika iz škole. 

Ostalim učenicima koji su prisustvovali ovom incidentu i smejali se profesorki snižena je ocena iz vladanja na trojku.

Zanimljivo da u tom odeljenju ima ukupno 11 đaka, na času ih je u trenutku incidenta bilo osam, a preostalih pet koji su prisustvovali incidentu smejali su se profesorki i ni na koji način nisu ni pokušali da spreče ili osude ono što se tada dešavalo.

Dvojica učenika koji su vinovnici ovog incidenta i dalje redovno pohađaju nastavu u školi u koju ide i sin nastavnice koja je pretrpala njihovo poniženje.

Što se njih trojice tiče, učenik koji se ispisao iz škole ima pravo da se upiše u bilo koju drugu školu i od kazni bi u tom slučaju dobio samo pojačan pedagoški nadzor. Druga dvojica koja i dalje pohađaju nastavu i čekaju konačnu odluku o svom statusu i eventualnu kaznu u vidu izbacivanja iz škole, u slučaju da budu izbačeni i da se upišu u neku drugu školu, ta nova škola nije u obavezi čak ni da vrši pojačan nadzor nad njima.

Podsetimo, trojica đaka trsteničke srednje škole izmakli su za vreme časa profesorki stolicu, nakon čega je ona pala, sve su to snimali, ismejavali nastavnicu i potom sadržaj plasirali na društvene mreže. Od ranije su ovi učenici bili problematični, a jedan od njih je prilikom ranije incidenta došao u školu u pratnji advokata. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()