Vojska Srbije obeležila krsnu slavu: Gašić i Mojsilović prisustvovali liturgiji

Episkop Dositej je rekao da Despot Stefan Lazarević kao zaštitnik naše vojske bdi nad nama i poručio je da mu se molimo da nas osnaži

01.08.2024. 13:34
  • Podeli:
vojska srbije obeležila krsnu slavu sveti despot stefan visoki, 1 avg 2024 - foto Tanjug Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije Nikola Mladenović-66ab6cf89f8d2.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije/Nikola Mladenović

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prisustvovali su danas liturgiji u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, povodom krsne slave Vojske Srbije - Sveti despot Stefan Visoki.

Svetu arhijerejsku liturgiju u vojnom hramu služio je episkop lipljanski i vojni Dositej, uz sasluženje sveštenstva, koji je potom preneo pozdrave Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i u njegovo ime čestitao slavu pripadnicima Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U besedi posle liturgije, episkop je rekao da despot Stefan Lazarević kao zaštitnik naše vojske bdi nad nama i poručio da mu se molimo da nas osnaži, kako bismo imali snage da se odbranimo u ovim teškim vremenima.

U maju prošle godine, Sabor Srpske pravoslavne crkve doneo je odluku da Vojsci Srbije bude dodeljena zvanična slava - Despot Stefan Lazarević, podseća se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()