Ništa od promene: Lajčak neće preuzeti funkciju ambasadora u Švajcarskoj

Slovački diplomata je u aprilu imenovan za novog ambasadora EU u Švajcarskoj.

06.09.2024. 20:45
  • Podeli:
Miroslav Lajčak_Foto Tanjug_Marko Đoković-64a574f75626f.webp Foto: Tanjug / Marko Đoković

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak neće preuzeti dužnost ambasadora EU u Bernu, objavila je danas Delegacija Evropske unije u Švajcarskoj i Lihtenštajnu na zvaničnom sajtu. 

U saopštenju se navodi da je sadašnjem ambasadoru Petrosu Mavromihalisu mandat produžen do 31. avgusta 2025. godine.

"Zbog nepredviđenih događaja, imenovani ambasador EU za Švajcarsku i Kneževinu Lihtenštajn, g. Miroslav Lajčak neće preuzeti funkciju u Bernu. Stoga je mandat sadašnjeg ambasadora EU Petrosa Mavromihalisa, koji je na funkciji od septembra 2020. godine, produžen do 31. avgusta 2025", navodi se u saopštenju.

Savet EU krajem jula usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.

Slovački diplomata je u aprilu imenovan za novog ambasadora EU u Švajcarskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()