Sastanak Lajčak-O'Brajan: Glavna tema - situacija na Zapadnom Balkanu

Lajčak je rekao da je informisao članice SE i EU o "dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine

13.06.2024. 08:45
  • Podeli:
Tan2024-04-1920345931_8 miroslav lajčak FOTO TANJUG FOTO STA KATJA KODBA-666a959d5c197.webp Foto: Tanjug/STA/KATJA KODBA

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je razgovarao sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom o razvoju situacije na Zapadnom Balkanu.

"Uvek je zadovoljstvo ugostiti gospodina o Brajana u Briselu. Razgovarali smo o razvoju situacije na Zapadnom Balkanu i o našim očekivanjima u predstojećem periodu", naveo je Lajčak na mreži X (Tviter).

Lajčak, koji je prošle nedelje boravio u Strazburu, rekao je da je tokom boravka u Francuskoj informisao članice Saveta Evrope i države članice EU o "dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine. 

Lajčak je, sumirajući događaje iz prethodne nedelje, naveo da je u Strazbur otputovao iz Firence, na poziv članova Saveta Evrope. 

"U ovom prelepom gradu na francusko-nemačkoj granici, imao sam privilegiju da informišem članice Saveta Evrope i zemlje članice EU o trenutnom stanju i dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Lajčak.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()