General Radosavljević: Zapad nikada neće priznati istinu o Račku

Opservirali smo selo i znali smo da u njemu nema civila, rekao je čovek koji je 1999. bio zapovednik akcije u kojoj su likvidirani teroristi

15.01.2024. 10:09
  • Podeli:
goran radosavljević guri, 15 jan 2024 - foto Printscreen RTS-65a4f5072eba9.webp Foto: Printscreen/RTS

Penzionisani general policije Goran Radosavljević Guri izjavio je danas da u Račku nije bilo civila i da je u policijskoj akciji likvidirana teroristička grupa koja je predstavljala veliku pretnju i za civile i za policiju, da istinu o tome znaju svi, ali da Zapad nikada neće priznati da je akcija policije bila legitimna.

Radosavljević, koji je bio zapovednik u akciji, za RTS je rekao da je ona pripremena dugo, da je Račak bio etnički čist i da u njemu nije bilo Srba, a da je policija imala dovoljno podataka za izvođenje akcije. 

"Opservirali smo selo i znali smo da u njemu nema civila, već da su tu samo teroristi smešteni u jednoj kući i u školi u selu Račak. Oni su očekivali naš dolazak, ali nisu znali kada", rekao je Radosavljević.

On smatra da bi tadašnja Savezna Republika Jugoslavija i bez toga bila bombardovana i da je to samo jedan od propusta što mesto nije obezbeđeno, što je policija izašla iz sela, a da je tadašnji šef verifikacione misije OEBS-a Vilijam Voker u toku noći ušao sa teroristima u Račak gde su doneli tela sa drugih lokacija.

"Nama je bilo jasno da je to montaža koja će za posledicu imati bombardovanje zemlje, ali to je već bilo očekivano. Istinu znaju svi od prvog dana, međutim, Zapad nikada neće priznati da je akcija policije bila legitimna. Mi se nismo bojali ni tada ni posle, jer smo znali da radimo za svoju zemlju", rekao je Radosavljević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()