Jeremić: Vojna neutralnost Srbije podrazumeva uvođenje vojnog roka

Narodna stranka, koja na izbore izlazi samostalno, nudi program čije su glavne tačke odbacivanje francusko-nemačkog plana za KiM

18.11.2023. 15:34
  • Podeli:
vuk jeremić, narodna stranka, 4 nov 2023 - foto tanjug narodna stranka-6546458ab8a3b.webp Foto: Tanjug/Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija mora da bude vojno neutralna u odnosu na sukobe velikih sila u 21. veku i dodao da održiva vojna neutralnost podrazumeva uvođenje savremenog vojnog roka.

"Politička neutralnost podrazumeva poštovanje međunarodnog prava i da Srbija ne uvodi sankcije nijednoj državi na svetu osim sankcija koje je odobrio Savet bezbednosti UN", rekao je Jeremić.

On je dodao da se dobri odnosi Srbije sa Rusijom temelje na "istoriji i kulturi", ali i na praktičnom razlozima, prvenstveno vezanim za energetski sektor i za podršku Rusije Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka, koja na izbore izlazi samostalno, nudi program čije su glavne tačke odbacivanje francusko-nemačkog plana za KiM, redefinisanje odnosa sa EU, zabrana kopanja litijuma, finansijska suverenost i državna pomoć domaćoj privredi i poljoprivredi.

Jeremić će na izborima 17. decembra biti nosilac liste Narodne stranke "Siguran izbor. Ozbiljni ljudi", uz Sinišu Kovačevića, Sandu Rašković Ivić, Vladimira Gajića i Marinu Lipovac Tanasković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()