Klačar: Očekujemo istu ili za nijansu veću izlaznost nego 2022.

On je rekao da se prvo broje glasovi na parlamentarnim izborima, a potom na beogradskim

17.12.2023. 21:08
  • Podeli:
bojan klačar cesid medija centar-65437873096b6.webp Foto: Medija centar

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar izjavio je večeras da se na parlamentarnim izborima u Srbiji može očekivati ''ista, ili za nijansu veća izlaznost'' nego na izborima 2022. godine.

On je za RTS rekao da se prvo broje glasovi na parlamentarnim izborima, a potom na beogradskim.

''Na osvnovu uzorka iz Srbije, ne možemo govoriti o rezultatima za Beograd, tako da će gledaoci te rezultate dobiti negde bliže 22 časa nego pre toga, imajući u vidu da su u Beogradu velika biračka mesta'', rekao je Klačar.

Prema procenama koje je objavio CeSID/IPSOS, izlaznost do 19 časova na parlamentarnim izborima iznosila je 55,9 odsto, uz poređenje da je na izborima prošle godine izlaznost je bila 54,6 odsto.

U Beogradu je izlaznost do 19 časova 54,3 odsto, a na prošlim izborima iznosila 54,8 odsto, prenosi RTS.

Kada je reč o izlaznosti na pokrajinskim izborima, dosad je izašlo 56,3 odsto birača, dok ih je prošle godine do 19 izašlo 58,9 odsto.

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()