SNS najavio izbornu pobedu i napravio spektakl: Vatromet parao nebo nad Beogradom

Slavlje je počelo posle obraćanja predsednika Srbije i člana SNS Aleksandra Vučića

17.12.2023. 23:13
  • Podeli:

Nešto pre 23 časa nebo nad Beogradom osvetlio je veliki vatromet, neposredno posle obraćanja javnosti predsednika Srbije i člana Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji je na osnovu rezultata kojima SNS raspolaže praktično proglasio izbornu pobedu.

Vučić je pomenuo da je na osnovu 67 odsto uzorka SNS osvojila 46,5 odsto glasova, što bi u Skupštini Srbije trebalo da garantuje više od 127 poslanika - dakle apsolutnu većinu, pošto naš parlament ima 250 odbornika. 

Takođe, kada je reč o pokrajinskim izborima, u Skupštini Vojvodine bi trebalo, prema Vučiću, da bude između 67 i 69 poslanika SNS, od ukupno 120, koliko ih ima u pokrajinskom parlamentu. Predsednik Srbije je pomenuo i da SNS ima najviše glasova u Beogradu - 38,5 odsto, dok je na drugom mestu lista "Srbija protiv nasilja" sa 35 odsto.

Sve to, posle odgovaranja na pitanja novinara u štabu Srpske napredne stranke, bilo je razlog da, po završetku konfenrecije za medije, naprednjaci obraduju svoje pristalice vatrometom, koji je dugo osvetljavao "njihovu" izbornu noć.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()