Letnja scena "Teatrijum" radi punom parom: Pozorišne poslastice za odrasle i za decu

Vikendom se priređuju dečje predstave od 13 časova, a ulaz je besplatan

Autor: Lena Sladojević
28.07.2024. 21:30
  • Podeli:

Letnja scena "Teatrijum" u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja i ovog leta pruža bogat sadržaj za sve ljubitelje pozorišta. Osim predstava za odrasle, svakog vikenda od 13 časova održavaju se i dečje predstave, za koje je ulaz besplatan.

Dok druga pozorišta "odmaraju" tokom leta oni vredno rade u najlepšem dvorištu pod krošnjama lipa u zgradi Rektorata. Iza projekta "Teatrijum" stoje glumci Tihomir Stanić i Vladan Gajović, ali i nekadašnja rektorka prof. dr Ivanka Popović. Tu je i glumački podmladak, koji priprema premijeru pedstave "Mušica".

"Premijera je 2. avgusta u 21 čas u Teatrijumu. Ja tumačim lik Betije, to je žena koja se udaje za svog supruga zbog materijalnog statusa i razne okolnosti su tu upletene i svašta se izdešava na dan svadbe. Onako dosta je lukava, namazana ali je to sve jako lepo provučeno na jedan komičan način. Šta mogu posetioci da očekuju? Pa mogu da očekuju puno zabave, puno smeha, druženja, jako dobre muzike i mislim da će uživati i nadam se da će doći", rekla je glumica Aleksandra Maraš.

Nama su na probi priredili mnogo smeha, tako da predstava "Mušica" u najavi obećava.

"'Ostavi me na miru'. Vrata i prozori ne treba da budu okrenuti groblju, to vam priziva lošu energiju u kući. Vaše biljke treba da budu zdrave i dobro očuvane, ako su uvenule, prizivaju siromaštvo".

U bogatom reperotoaru pored dobro poznatih predstava "Na Drini ćuprija", "Nikola Tesla", "Dr" Branislav Nušić, vikendom priređuju i dečje predstave u 13 časova. Ulaz je besplatan.

"Mi igramo i dečje predstave, igramo 'Malog princa' i imamo premijeru 'Tri musketara' ulaz je slobodan za decu i roditelje tako da pozivam sve da dođu, da nas podrže i pogledaju", kaže glumac Marko Čupić.

Svi ljubitelji pozorišta mogu da uživaju i tokom "nulte" sezone u "Teatrijumu". Za mališane vikend, a za odrasle svako veče druga predstava u 21 čas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()