Najizazovnija predstava Miloša Lolića u BDP-u

Lolić je glavnu ulogu dodelio svojoj majci glumici Danici Maksimović

Autor: Milijana Mićunović
02.11.2022. 19:48
  • Podeli:

A gde se najbolje skuplja takva energija, ako ne u pozorištu? Beogradsko dramsko je pripremilo najizazovniju predstavu do sad. 

Gibs, američki pisac i pozorišni kritičar, rekao je: "Pozorište je aspirin za srednju klasu..."  Baš zbog toga, Beogradsko dramsko pozorište spremilo je apsirin za sve one koji su umorni od uslova u kojima živimo, od ljudi koji nemaju empatiju i od onih kojima je novac jedini motiv.

"Reč je o razuzdanom, donekle i posprdnom, ali duboko tragičnom mjuziklu. Reč je o jednom posprdnom pogledu na patrijarhat, ili možda čak o tužnom vicu o plavuši.  Samo ću vam reći da je za malu scenu BDP-a ovo jedan od najambicioznijih projekata", kaže Miloš Lolić, scenograf.

Predstava Yankee Rose posebna je i po tome što je scenograf Miloš Lolić jednu od glavnih uloga dao svojoj majci Danici Maksimović. Ovo je prvi projekat na kojem su majka i sin sarađivali.

"Ja sam uvek govorila, kad god ste me pitali, da možda nikad neće doći do saradnje između mene i Miloša. Ali eto, desilo se. Bilo je varnica, ali i prelepih i divnih trenutaka u kojima sam uživala, jer sam shvatila da nisam uopšte ni poznavala svoje dete kao reditelja", kaže proslavljena glumica.

"Mi smo se sad konačno možda ne upoznali, ali konačno počeli ozbiljno da se upoznajemo. Da se bolje razumemo, što nekad nisam mogao ni da pretpostavim", pojašnjava Lolić.

Intimna priča o jednoj ženi i njenom jako teškom, ali uspešnom putu kroz koji se traži odgovor - zašto živimo i dalje u svetu koji je toliko mizogin? 

Junakinja kroz sve to prolazi samo sa jednim motivom: "Ja bih pre umrla, nego se predala"

Zabeležite u vaš planer petak 5. novembar za kada je zakazana premijera ove predstave. Verujemo da će biti dobar aspirin za ovonedeljne probleme. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()