UNA na koncertu za bebe Beogradske filharmonije: Muzička igraonica i uživanje za najmlađe

Kada su najmlađi u pitanju, svaki koncert je poseban i drugačiji.

Autor: Lena Sladojević
05.12.2023. 20:51
  • Podeli:

U duhu praznika danas su počeli i koncerti, odnosno koncertići za bebe u Beogradskoj filharmoniji. Planirano je da se održavaju do 9. decembra u terminima u 11.00, odnosno 12.30 časova u filharmonijskoj sali, na Studentskom trgu broj 11.

Takva je i naša najmlađa sagovornica - Kalina.

Na pitanje da li je prvi put na koncertu za bebe Beogradske filharmonije odgovara: 

„Da, da ovo nam je prvi put. Baš je bilo lepo, preporuka svim roditeljima, koncert traje kratko nekih pola sata, baš je bilo zanimljivo, iako nam se čini da je više za bebe“, rekla je Kalina Bosioković.

Koliko su mališani uživali u taktovima filharmonije pod dirigentskom palicom Vuka Volkova-Popovića, najbolji je pokazatelj to što nijedna beba nije plakala. Beogradska filhramonija slavi vek postojanja orkestra i u duhu slavljeničke atmosfere, za omiljenu publiku je pripremila sasvim nov repertoar.

UNA

„Zato smo mi napravili našu salu da je to jedna muzička igraonica i da nema barijere između orkestra i publike. A posebno smo ponosni zato što je to prilika i da roditelji provedu jedno kvalitetno vreme sa svojom decom. Pogotovo imajući u vidu da zimi nema puno sadražaja. Tako da filharmonija utiče na ceo kulturni prostor da otvore svoja vrata za tu vrstu sadržaja“, kaže Jelena Milašinović iz Beogradske filharmonije.

Kada su najmlađi u pitanju, svaki koncert je poseban i drugačiji.

„Mi imamo jedno malo igralište tu, pa deca uživaju sa svojim roditeljima, popnu se i na binu, pa onda dođu do istrumenata, sednu i u krilo, jedna neformalna atmosfera koja svima nama prija“, rekao je Nikola Ćirić, solo hornista Beogradske filharmonije.

Da li dođu bebe, odnosno deca članova filharmonije, pitali smo Nikolu.

„Kad uspemo sa produkcijom da dogovorimo da puste našu decu, onda da. Ovo su najtraženiji koncerti, mi smo toga svi svesni. Produkcija nam izlazi u susret da mogu i naši klinci da dolaze. Ja se nadam da će i moja ćerka doći da uživa na ovim koncertima“, zaključio je Ćirić.

Dragi roditelji mališana, ukoliko niste uspeli da obezbedite kartu za decembarske koncerte, ništa ne brinite, imaćete priliku za to jer je novo druženje najavljeno za period od 9. do 12. januara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()