Uronite u dubine mladog ljudskog iskustva: Pogledajte jedan čarobni svet na izložbi Vuka Pantovića

Inspirisan velikanima poput Pikasa i Vasiljeva, mladi umetnik traži svoj jedinstveni glas

Autor: Web UNA Srbija
31.05.2024. 16:56
  • Podeli:
Vuk Pantovic  (4) - foto Stefan Burmazević-6659cee35c7b9.webp Foto: Stefan Burmazević

U velelepnoj kući Kralja Petra Prvog otvorena je prva samostalna izložba mladog umetnika Vuka Pantovića, pod nazivom "Glava puna sveta". Četrnaestogodišnji Vuk predstavio je svoja dela javnosti koja stvara od najranijeg detinjstva.

Inspirisan velikanima poput Pikasa i Igora Vasiljeva, Vuk traži jedinstveni glas kroz svoja dela. Njegove konture i boje vode nas u svet umetničke mašte i realnosti, pružajući nam uvid u njegov unutrašnji svet. Slike mladog umetnika prikazuju glavu jednog Vuka, ali i glave svih današnjih tinejdžera - pune "sveta" glasova, zahteva, škole, roditelja, nastavnika, ocena, TikToka, očekivanja, snova, stvarnosti i mašte.

"Moji radovi su nastali iz iskrenih emocija i mašte, koje nosim sa sobom još od najranijeg detinjstva. Kroz umetnost pokušavam da prikažem svet onako kako ga ja vidim i osećam, i nadam se da ćete kroz moje slike uspeti da doživite barem deo tog sveta u mojoj glavi. Posebnu zahvalnost dugujem svojim roditeljima i sestri Aniki, čija je ljubav i podrška utisnula put ka slobodi mojih kreacija", rekao je mladi umetnik Vuk Pantović na otvaranju izložbe.

Ova izložba poziva na promišljanje i otvara vrata unutrašnjeg sveta umetnika, pružajući uvid u njegove misli, osećaje i percepciju sveta oko sebe.

Izraz "glava puna sveta" može imati različita značenja - odražava osećaj preplavljenosti informacijama, emocijama i iskustvima, kao i dublje razmišljanje o složenosti modernog društva sa svim njegovim izazovima i mogućnostima.

Kroz izložena umetnička dela, posetioci imaju priliku da urone u dubine mladog ljudskog iskustva i pronađu odgovore na neka pitanja koja proces razmišljanja odraslih često apstrahuje. Ova izložba nudi prostor za dijalog, razumevanje i povezivanje, dok slavi snagu umetnosti kao alata za izražavanje i istraživanje kompleksnosti ljudskog uma.

Izložba "Glava puna sveta" u Kući Kralja Petra Prvog biće otvorena do 3. juna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()