Policija maltretirala osoblje Doma zdravlja u Štrpcu

Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi

14.06.2023. 12:05
  • Podeli:
Kosovska policija_policajac_Foto Profimedia-6432facf8dcb7.webp Foto: Profimedia

Pripadnici takozvane kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Zaposleni u Domu zdravlja su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. 

Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Kosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce, dodaje se u saopštenju.

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje: "Ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo".

Takođe su im pretili da neće moći više da rade i da će im oduzeti vozilo. 

Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi.

Lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu, ističe se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()