Aljiu i pored zabrane ušao u opštinu: Okupljeni Srbi ga gađali jajima i crvenom bojom

Srbi u četiri opštine na severu Kosova mirno proitestuju već 16 dana

13.06.2023. 10:05
  • Podeli:
leposavić dopisništvo kim tanjug-6475d20d0fdc6.webp Foto: Dopisništvo KiM Tanjug

Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu ušao je rano jutros u zgradu opštine Leposavić, iako mu je to Kfor zabranio pre nekoliko dana, javlja dopisnik Tanjuga.

On je u zgradu ušao u trenutku kada je ispred nje bio manji broj ljudi, kako bi posetio takozvanog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija koji iz zgrade ne izlazi 16 dana, zadržao se u njoj 30-ak minuta, a zatim napustio i zgradu i Leposavić, a tom prilikom okupljeni Srbi su džip u kome se nalazio gađali jajima i crvenom bojom.

Veliki broj građana, koji se nakon toga okupio ispred ograde ocenio je to kao najnoviju provokaciju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Srbi u četiri opštine na severu Kosova mirno proitestuju već 16 dana, a zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština, kao i da se oslobode Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni dok su mirno protestvovali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()