Biković ne podržava genocid: Ukrajinci preterali, Srbija reagovala na sramne optužbe

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine navelo da naš glumac "podržava Rusiju"

25.01.2024. 17:08
  • Podeli:
Tanjug Jadranka Ilić, Miloš Biković 3-659d28aea1e44.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je danas kao potpuno neosnovane optužbe Ministarstva inostranih poslova Ukrajine koje je srpskog glumca Miloša Bikovića okarakterisalo kao "osobu koja podržava genocid i krši međunarodno pravo" i naglasilo da je Biković od strane tog ministarstva nagrađen zbog doprinosa promociji Srbije.

U saopštenju se navodi da Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te da je veoma ponosna na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. 

"Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine objavilo je danas, povodom vesti da će Biković igrati u trećoj sezoni globalno poznate serije "Beli lotus", da je on "glumac koji podržava Rusiju".

"Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa", objavilo je ukrajinsko ministarstvo na Tviteru.

Takođe, ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je video na svom profilu  na društvenim mrežama u kojem navodi: "Dragi HBO, da li zaista podržavate genocid?".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()