Blinken: Nasilne mere na severu KiM imaće posledice po odnose SAD sa Prištinom

'Snažno osuđujemo akcije vlade Kosova koje eskaliraju tenzije na severu i povećavaju nestabilnost', naveo je Blinken na Tviteru

26.05.2023. 19:51
  • Podeli:
antony-blinken-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da hitno obustavi nasilne mere na severu KiM i ponovo se fokusira na dijalog koji se vodi uz posredovanje Evropske unije.

"Snažno osuđujemo akcije vlade Kosova koje eskaliraju tenzije na severu i povećavaju nestabilnost", naveo je Blinken na Tviteru.

Blinken je u saopštenju pozvao premijera takozvanog Kosova da promeni kurs, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar je naveo da su akcije Prištine protivne američkim i evropskim savetima i da su "naglo i nepotrebno eskalirale tenzije, potkopavajući naše napore da pomognemo u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije".

On je naglasio i da će to imati posledice po bilateralne odnose SAD sa takozvanim Kosovom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()