Blokirani Jarinje, Brnjak i selo Banjska: Napeto na KiM - stigao i šef Euleksa

Na skretanju za Banjsku sa magistralnog puta jutros su viđene kosovske policijske snage.

24.09.2023. 10:57
  • Podeli:
jarinje profimedia-0719712625-1668082345570.webp Foto: Profimedia

 Preko administartivnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na KiM, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija, javlja reporter Tanjuga.

Za sada nije poznat razlog zašto vozilima i ljudima nije dozvoljen ulazak na KiM preko ovih administrativnih prelaza, ali se sumnja da ima veze sa dešavanjima u Banjskoj od prethodne noći. 

Naime, kosovska policija saopštila je jutros da je sinoć oko 2.30 došlo do pucnjave kod sela Banjska u kojoj su ranjena dva pripadnika kosovske policije, od kojih je jedan podlegao povredama.

Kosovska policija saopštila je da je primetila da su na ulazu u selo Bajnska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran. Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mesta, kako su naveli, "naišle su na otpor", dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama.

Dodaju da su "jedinice policije u samoodbrani reagovale i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje ranjenih kolega".

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog teško povređenog policajaca, dok je drugi van životne opasnosti. Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa. Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organe pravde izvršilaca napada na policijske službenike", stoji u saopštenju.

Takođe, u stanicu policije u Severnoj Mitrovici, kako saznaje Kosovo onlajn, stigao je šef Euleksa Đovani Pjetro Barbano. Situacija je mirna, a kapija na ulazu u krug stanice policije je zatvorena. U krugu policije su i vozila UN i OEBS-a.

Na skretanju za Banjsku sa magistralnog puta jutros su viđene kosovske policijske snage. Nalaze se na samoj raskrsnici sa više oklopnih vozila specijalnih jedinica policije, a duž magistrale vidljivi su policajci ROSU sa dugim cevima.

Kosovska policija blokirala je ulaz u selo Banjska sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić. Policija na putu za Banjsku nije dozvolila ekipi hitne pomoći bolnice u Kosovskoj Mitrovici da uđe u selo i pomogne osobi koja je zatražila pomoć jer joj je pozlilo, javlja dopisnik RTS-a.

 

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()