Cvijanović: Želela bih da doprinesem boljim odnosima BiH i Srbije

Novi srpski član Predsedništva BiH kaže da želi da se izađe iz faze svađalačkog odnosa u BiH, da se izađe na put sagledavanja koristi i realizacije projekata – a ne blokada

24.11.2022. 11:37
  • Podeli:
Zeljka Cvijanović_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1669285873363.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je Srbija pouzdano stala iza svih zajedničkih strateški važnih projekata i dodala da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Cvijanović je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zahvalila predsedniku Srbije na vremenu koje izdvojio u, kako je rekla, ovim složenim odnosima i vermenima, kao i na zajedničkom angažovanju na razvoju projekata i bilateralnih odnosa i svega što je rađeno u odnosima RS i Srbije.

"Sa aspekta nove pozicije želela bih da doprinesem promenama – da odnosi BiH i Srbije budu bolji, da se razumemo bolje, ali to zavisi i od drugih ne zavisi samo od mene", rekla je ona.

Novi srpski član Predsedništva BiH kaže da želi da se izađe iz faze svađalačkog odnosa u BiH, da se izađe na put sagledavanja koristi i realizacije projekata – a ne blokada. Iskazala je veliku zavalnost Srbiji što je odlučila da bude investitor i koinvestitor na značajnim projektima.

"Stretški interes je da se ide u realizaciju projekta Buk Bijela, zainteresovani smo i za aerodrom u Trebinju, jer će to doprineti boljoj komunikaciji među nama, razvoj privrede i turizam", rekla je Cvijanović, pozdavivši ideju za zajedničke aktivnosti i formiranje radne grupe za odnose BiH i Srbije.

"Naravno da u ovom periodu treba razjasniti brojne dileme pogotovo imaući u vidu mnoga opterećena, a BiH treba da izađe iz takvih okvira", rekla je Cvijanović, nakon sastanka sa Vučićem i novoizabranim predsednikom RS Miloradom Dodikom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()