Dačić: Imamo dobru saradnju sa SNS, tako će i ostati

SNS i SPS su godinama zajedno u koaliciji, kaže Dačić i, povodom najavljenog osnivanja Narodnog pokreta, ističe da je i ranije govorio da je potrebno osmisliti zajednički nastup na izborima

17.07.2023. 18:27
  • Podeli:
Ivica Dačić_gorišnjica osnivanja SPS_Foto Tanjug_Jadranka Ilić-64b54647f235e.webp Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka ima veoma dobru saradnju sa Srpskom naprednom strankom i da će tako ostati u narednom periodu.

Na pitanje kakvi su odnosi SPS i SNS, Dačić je novinarima uoči svečane sednice Glavnog odbora SPS povodom 33 godine od osnivanja stranke, rekao da svakoga dana sarađuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da je vlast i glasanjem u parlamentu pokazala da nema nikakve političke krize.

"Ovde je reč o ciljevima za koje smo se opredelili i mislim da smo postigli veoma dobre rezultate, zašto bismo uopšte imali probleme u našim odnosima", rekao je on.

Na pitanje kakav vid saradnje je prihvatljiv za SPS u okviru najavljenog Narodnog pokreta i da li je o tome razgovarao sa Vučićem, Dačić je dodao da će o tome razgovarati u narednom periodu, ali da je stranka čiji je on lider spremna za zajednički nastup.

Dodao je da su SNS i SPS godinama zajedno u koaliciji i da je i ranije govorio da je potrebno osmisliti zajednički nastup na izborima.

"Da li je to koalicija, pokret, odvojeni nastup to je stvar političke odluke, jedno je sigurno - naša saradnja je neupitna i nema dileme oko toga", rekao je on.

Komentarišući zahtev za održavanje Sednice saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji, Dačić je podsetio da je Vučić najavio da bi uskoro trebalo da se sastane sa Stoltenbergom i da je želja Srbije da se ta sednica održi, kako bi se predupredili svi negativni efekti terora koji prištinske vlasti spovode nad Srbima.

"Ja sam razgovarao sa predstavnicima naših opštinskih odbora sa KiM pre ovog sastanka, oni su mi rekli da je situacija neizdrživa i da je nikada teža", rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()