Dačić sa skupa 'Srbija nade': Ne damo Kosovo i ne damo Srbiju

Dačić je rekao da "ne zna narod u Evropi kome je bilo teže"

26.05.2023. 19:55
  • Podeli:
Tan2023-05-2619441691_1 ivica dačić miloš milivojević-6470f19dc039d.webp Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je večeras na skupu "Srbija nade" da prištinska vlast pokušava silom da zauzme srpske opštine i da potpuno legalizuje i legitimizuje okupaciju KiM i poručio "Ne damo Srbiju, ne damo Kosovo".

"Kurtijeva vlast pokušava da legalizuje okupaciju KiM, naše zemlje, čija je svaka stopa srpskom krvlju zalivena, srpskom tugom opevana, srpskom molitvom zakleta, ali treba da znaju  - prokleti svi oni koji kuću sagradiše na tuđim grobovima", poručio je Dačić.

Poručio je svima onima koji su se, kako je rekao, nadvili nad našom zemlju u inostranstvu i zemlji:

"Ne damo Kosovo i ne damo Srbiju".

Dačić je kazao da kada je pre 30 godina počeo da se bavi politikom nije mogao da pretpostavi da će govoriti i na skupu protiv nasilja, i to Srba prema Srbima, dodajući da nema tog čoveka koja nisu pogodile tragedije i u Beogradu i okolini Mladenovca.

"Nema čoveka kojeg nije pogodila ova tragedija. Nije ni prošlo ni 40 dana, minut ćutanja je malo da sva tuga stane, zato je veoma važno da pokažemo poštovanje prema žrtvama i da saučestvujemo u bolu koji nas je pogodio i da podržimo ono što je predsednik rekao - da se više nikada ne ponovi nasilje u Srbiji. Kada je teško uvek pokažemo svoje najbolje osobine ", rekao je Dačić.

Kako je rekao, ne zna narod u Evropi kome je bilo teže i da su na nama zube lomili, ali smo ostali i opstali.

"Petsto godina smo bili pod Turcima. Strašno smo stradali u Prvom i Drugom svetskom ratu. Devedesetih smo imali građanski rat, otimanje Kosova i Metohije, bombardovanje. Ubijanje male Milice bombama, pad jednog sistema, i postavljanje drugog marionetskog."

Dačić ističe da smo najbolji narod kada je teško, i koliko god da nam je teško, i koliko god da nas budu rušili, svi su na nama lomili zube.

"Nemamo nameru da nestanemo, nego da opstanemo. I da ostanemo pod jednom šljivom, i taj jedan Srbin će se boriti sa neprijateljima. Danas ste čuli da Kurti silom hoće da zauzme srpske opštine - rekao je Dačić, što je prekinuto negodovanjem. Kosovo i Metohija je naša zemlja, čija je svaka stopa krvlju zalivena", rekao je on i dodao: 

"Srpskom tugom opevana, svaki metar ima svog junaka pod zemljom, kome se više na grob ne sme doći. Ali treba da znaju, da su prokleti svi oni, koji svoju kuću grade na tuđim grobovima. Želim svima da kažem sa ovog skupa, neprijateljima i preko i u zemlji - Ne damo Kosovo i Metohiju, ne damo Srbiju. Ne damo našu decu, nasilje nad ženama, ne damo našu omladinu da je truju, da nam narod ubijaju. Nećemo dati Srbiju ni Srbe", istakao je predsednik SPS što su okupljeni pozdravili gromoglasnim aplauzom.

"Ne dam našeg predsednika, kog su svi izabrali. Ne dam Aleksandra Vučića. A i tog predsednika kog su prodali, sve je rekao šta će se desiti. On je takođe rekao da je Srbiji dobro kada su na vlasti patriotske snage. Zato vas molim da se ujedinimo. Pogledajte lepu trobojku i grb. Samo sloga Srbina spasava, samo mir može da donese prosperitet. Ovo je Srbija koja zna za vaspitanje. Za naš ne postoje njihova i naša deca, sve su srpske porodice temelji našeg naroda. Ovde je Srbija koja oplakuje našu decu. Mi neočekujemo ništa zauzvrat. Pozivamo i tražimo mir za našu zemlju. Ovo nije politički miting, ovo je vaspitana i pristojna Srbija koja vam kuca na vrata, i kaže vam: "Mislimo na vas i na poginule, da nam se više nikada ne ponovi". I pružamo ruku sa ove govornice bratski da krenemo napred, da zajedno napravimo normalnu državu", kazao je predsednik SPS.

"Stotine hiljada koje su ovde došli, izašli su da kažu da budete pristojni, ne vređajte, jer znamo šta hoćete. Biće izbora, pa izađite i borite se. Evo vam slika šta cela Srbija o misli o ovome. Koliko je jaka kada je najteže. Ne računajte da će Srbija da stane. Srbija nije stala u najtežim vremenima, neće stati zato da vi uskočite na narodnoj nesreći. Ovo je Srbija koja ide uzdignute glave napred, ovo je narod Tesle, Andrića, Milunke Savić, Novaka Đokovića, Jokića. Ne dirajte nam narod i državu, svetosavlje i patrijarha, i na to upozoravamo sve u zemlji i u svetu. Želimo u ime SPS i udruženja koji su na našoj listi da kažem da smo ponosni na sve što smo uradili u interesu Srbije i šta ćemo raditi u budućnosti. Bratstvo i jedinstvo, među svim Srbima! Smrt fašizmu, smrt nasilju! Jasno uzviknimo - Kosovo je Srbija! Živela Srbija! Partija ima mnogo, ali nam je Srbija samo jedna", zaključio je Dačić.

Podsetimo,  učesnici skupa su došli iz cele Srbije, iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Prijepolja, Pančeva, Vranja, Kragujevca, Opova, Aleksinca, Novog Bečeja, kao i sa Kosova i Metohije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()