Euleks: Situacija na severu KiM mirna, sve manje ljudi ispred opštinskih zgrada

Svi napori su usmereni prema deeskalaciji situacije na severu KiM

14.07.2023. 08:19
  • Podeli:
zvečan dopisnik kim tanjug-64b0e8f5ae7b1.webp Foto: Dopisnik KiM/Tanjug

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) saopštila je danas da je trenutna situacija u opštinama na severu mirna i da se ispred opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku okuplja manji broj ljudi.

Tako je Misija odgovorila na pitanje Tanjuga o trenutnoj situaciji u opštinama na severu KiM sa većinskim srpskim stanovništvom.

Kako su naveli trenutno su svi napori usmereni na deeskalaciju situacije na severu KiM.

"Ovo je potrebno u interesu bezbednosti Kosova i dobrobiti svih njegovih zajednica", navodi se u pisanom odgovoru Euleksa.

Na pitanje o povlačenju 25 odsto pripadnika tzv. Kosovske policije iz opština na severu KiM Euleks navodi da bi, u skladu sa dogovorenim koracima, Priština trebalo da redovno sprovodi zajedničke bezbednosne procene sa Euleksom, i sa KFOR-om, kako bi se procenila mogućnost daljeg smanjenja prisustva policije.

Na pitanje gde su takozvani gradonačelnici izabrani na aprilskim izborima, naveli su da to treba pitati tzv. gradonačelnike. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()