Glasali "za": Kako je predstavnik Crne Gore objasnio stav svoje zemlje u UN

Pokazali smo saosećajan pristup i aktivno promovisali mir, rekao je predstavnik Crne Gore

23.05.2024. 18:25
  • Podeli:
rezolucija o srebrenici glasanje reuters (2)-664f6adac60ec.webp Foto: Reuters

Predstavnik Crne Gore u Generalnoj skupštini UN rekao je danas, nakon što je ta zemlja glasala za usvajanje rezolucije o Srebrenici, da je Podgorica pokazala ''saosećajan pristup'' žrtvama i osetljivoj temi, tako što "aktivno promoviše mir i saradnju između naroda kao jedini održiv odnos za dalju budućnost''.

''Imali smo istaknutu komunikaciju da bi se izbegla bilo kakva pogrešna tumačenja rezolucije. Imali smo dva predloga u preambularnom delu, kako bi se naglasio individualni karakter zločina'', rekao je crnogorski predstavnik.

Dodao je da Crna Gora, ''kao multietničko društvo'', polaže mnogo na dobrosusedske odnose i da razume osetljivost svih pitanja važnih za koegzistenciju.

''Razmotrili smo sve političke implikacije'', rekao je on.

Ocenio je da rezolucija o Srebrenici ''nepogrešivo osuđuje zločin i poziva da se spreče budući genocidi".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()