Grenel o situaciji na KiM: Krize ne bi bilo da je međunarodna zajednica zaustavila Kurtija

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine ocenio da je propuštena prilika da se reaguje u junu

30.09.2023. 10:01
  • Podeli:
profimedia-0556720377 Ričard Grenel-1669801236551.webp Foto: Profimedia

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel smatra da do poslednjih povećanja tenzija na KiM ne bi došlo da je međunarodna zajednica sprovela pretnje upućene premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju tokom juna.

Grenel je u objavi na pltformi X (Tviter) naveo i da, ukoliko je tačna informacija da Srbija mobiliše trupe ili dozvoljava da se pozicioniraju duž administrativne linije sa KiM, to nije od pomoći za stvaranje dijaloga za mir, ali i da je to reakcija na jednostrano pravljenje problema od strane Aljbina Kurtija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče da je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom negirao neistine o najvišem stepenu borbene gotovosti naših snaga i da takvu naredbu nije potpisao.

On je rekao i da srpska vojska u blizini adminstrativne linije sa KiM "nema ni upola toliko snaga koliko je tamo imala raspoređeno pre dva-tri meseca".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()