Hrvatski predsednik pred UN pozvao na priznavanje tzv. Kosova

Milanović je pozvao i na promenu izbornog zakona u BiH

21.09.2023. 14:48
  • Podeli:
zoran milanović AP PhotoRichard Drew via Tanjug-650c3b4f19018.webp Foto: AP PhotoRichard Drew via Tanjug

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je tokom obraćanja na 78. sednici Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija uputio javni poziv za priznanje takozvanog Kosova i promenu izbornog zakona u BiH.

On je u svom govoru u sredu izrazio zabrinutost zbog najnovijih događaja u odnosima Beograda i Prištine i pozvao na deeskalaciju napetosti, ali i na univerzalno priznanje takozvanog Kosova kao “punopravnog člana međunarodne zajednice”, prenosi N1 Hrvatska.

Milanović je u obraćanju između ostalog istakao i kako Hrvatska podržava evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine i da pozdravlja odluku Evropske unije da joj dodeli status kandidata.

Naglasio je važnost izbornih reformi u toj zemlji kako bi svi konstitutivni narodi bili zastupljeni na svim nivoima vlasti, što je po njemu, ključno za buduću stabilnost BiH.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()