Kancelarija za KiM: Neophodna veća zaštita srpske zajednice na centralnom Kosmetu

Sinoćnje, peto po redu, obijanje doma porodice Slavić unelo je nemir i strah kod Srba koji žive u centralnom delu Kosova i Metohije

27.03.2023. 12:20
  • Podeli:
Kosovska Mitrovica_karabinjeri_Foto Reuters-1667978298754.webp Foto: Reuters

Predstavnici opština Lipljane i Gračanice danas će obići i razgovarati sa porodicom Slavić, kojoj je sinoć po peti put obijen dom, ali lopovi nisu uspeli da pričine veću materijalnu štetu, saopštili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Učestali napadi na srpsku imovinu u ovom delu Kosova i Metohije još jednom su pokazali neophodnost veće zaštite srpske zajednice na centralnom Kosmetu i adekvatnog reagovanja i sankcionisanja počinilaca", saopštili su iz Kancelarije.

Ističu da je ovaj napad uneo nemir i strah kod Srba koji žive u centralnom delu Kosova i Metohije.

Kako se navodi u saopštenju, Srbi nisu legitimne mete ni po jednom jedinom osnovu i svaki udar na bilo koju srpsku porodicu mora se tretirati s najvećom pažnjom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()