Kritike dela opzicije na formiranje Narodnog pokreta za državu: Skretanje pažnje sa KiM

U pitanju je formiranje nove političke 'državotvorne' organizacije, ocenjuju iz Ekološkog ustanka i dodaju da bi predsednik da može napravio i novu državu i zamenio narod za neki drugi

09.03.2023. 17:10
  • Podeli:
skupština srbije sava radovanović tanjug-1667837443451.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Deo opozicionih stranaka reagovao je povodom najave o početku formiranja Narodnog pokreta za državu, ocenjujući da je to skretanje pažnje sa aktuelne debate o rešavanju kosovskog pitanja.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović u saopštenju tvrdi da predsednika Srbije time pokusava da "pobegne od odgovornosti" i da se "sakrije iza naroda".

On smatra da Aleksandar Vučić treba da prihvati odgovornost i kaže šta je njegova politika prema Kosovu i Metohiji, šta je i sa kim dogovorio i šta to znači za građane i Srbe na KiM.

Zelenović navodi da Srbija mora da radi na pronalaženju dogovora koji je najpovoljniji za obe strane i podsetio na plan koji oni predlažu.

Iz Ekološkog ustanka su ocenili da je u pitanju formiranje nove političke "državotvorne" organizacije, a da bi predsednik, kako kažu, da može napravio i novu državu i zamenio narod za neki drugi.

Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, ocenjuje u saopštenju da se država brani odbranom Ustava, a ne "formiranjem kvazipokreta".

"Samim imenom tog pokreta, on je sve one koji se protive priznanju Kosova proglasio neprijateljima države", tvrdi potpredsednik Nove DSS Predrag Marsenić i dodaje da Vučić nije dobio mandat za "zaokret u politici" kada su Kosovo i Metohija u pitanju.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović rekao je da narod "neće podržati novu koaliciju Đilasa i Vučića, kako je god oni nazvali", a smatra i da narod ima "crvene linije" i da će se to videti na prvim narednim izborima, saopsteno je iz koalicije.

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta smatra da je logika Narodnog pokreta za državu "ili si sa nama ili si protiv nas".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()