Kurti: Međusobno priznanje mora da bude u srži sporazuma Beograda i Prištine

Kurti je, kaže, na sastanku u Briselu 27. februara ponudio potpisivanje Osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

12.03.2023. 14:23
  • Podeli:
kurti u briselu virginia mayo ap via tanjug-63fd12d2b7579.webp Foto: Virginia Mayo AP via Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ponovio je danas tvrdnju da je za punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine neophodno da uzajamno priznanje bude u srži sporazuma.

Kurti je, u video poruci upućenoj učesnicima 11. Manhajmskog foruma, rekao da se nada da odbijanje Srbije da potpiše evropski predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa njegovim sadržajem, prenosi Koha.  

On je ponovio da je na sastanku u Briselu 27. februara ponudio potpisivanje Osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

„Nažalost, predsednik Srbije je to odbio i javno izneo to odbijanje nakon napuštanja sastanka. Sledeće nedelje ćemo se ponovo sresti u Ohridu. Nadam se da odbijanje Srbije da potpiše predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa sadržajem", naveo je Kurti.

"Smatramo da Osnovni sporazum između Kosova i Srbije sadrži napredak ka međusobnom priznavanju dve države. Verujemo da je za punu normalizaciju odnosa neophodno uzajamno priznanje u srži sporazuma", kazao je Kurti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()