Kurti sa Šoleom o dijalogu Beograda i Prištine i o situaciji na severu KiM

Sa Šoleom je juče razgovarao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

18.05.2023. 12:13
  • Podeli:
Derek Šole Aljbin Kurti Profimedia-6450b037df0fc.webp Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je telefonom sa specijalnim savetnikom američkog Stejt departmenta SAD Derekom Šoleom o procesu dijaloga Beograda i Prištine i o situaciji na severu KiM nakon izbora 23. aprila.

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da je akcenat u sinoćnjem razgovoru bio na punoj i bezuslovnoj primeni Osnovnog sporazuma i sastanku glavnih pregovarača Beograda i Prištine održanom u ponedeljak u Briselu, prenosi Koha.

"Bilo je reči i o situaciji u četiri opštine na severu Kosova posle izbora 23. aprila i o finalizaciji izbornog procesa povodom održavanja konstitutivnih sednica i polaganja zakletve izabranih gradonačelnika", navedeno je u saopštenju.

Sa Šoleom je juče razgovarao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a teme razgovora bile su bilateralna saradnja, Kosovo i Metohija i situacija u regionu.

Kada je reč o KiM, Šole je rekao da je neophodno da se izbegnu provokacije i sukobi, kao i da je važno nastaviti rad na normalizaciji, dajući podršku Briselskom dijalogu, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je istakao da Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje u regionu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()