Lajčak i Eskobar u ponedeljak i utorak u Beogradu i Prištini

Glavni cilj zajedničke posete jeste smirivanje tenzija na severu Kosova i Metohije

02.06.2023. 15:35
  • Podeli:
vučić eskobar lajčak miloš milivojević tanjug-63cb954669a84.webp Foto: Miloš Milivojević Vlada Srbije via Tanjug

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Miroslav Lajčak i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar boraviće u ponedeljak i utorak u Beogradu i Prištini, potvrđeno je danas Tanjugu u EU.

Kako je rečeno, glavni cilj zajedničke posete jeste smirivanje tenzija na severu Kosova i Metohije.

Tenzije na severu su eskalirale početkom nedelje, zbog protesta Srba sa severa KiM koji ne prihvataju novoizabrane gradonačelnike četiri opštine koji su izabrani nakon vanrednih lokalnih izbora, održanih 23 aprila.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()